„Proiectul Tinerilor Profesioniști”

Peste 70 de funcționari publici, dar și tineri absolvenți au luat parte ieri, alături de subprefectul Dumitru Pașniciuc și reprezentanții Ministerului de Interne, Costin Dragnea și Victoria Pădureț, la prezentarea ciclului trei al “Proiectului Tinerilor Profesioniști”. Tinerii funcționari și absolvenți sunt potențiali beneficiari ai unor cursuri de pregătire în domenii specifice managementului public. Drept este că nu toți știau de ce au fost “convocați la Prefectură”. “Despre prezentarea proiectului am aflat de la dl director”, ne-a declarat Dana Timbalariu, consilier debutant la Casa Județeană de Pensii.
 

Proiectul se desfășoară pe două segmente, stagiari (tineri care au deja experiență în ca-drul administrației publice) și bursieri (tineri absolvenți in-teresați să muncească în administrația publică). Beneficiarii trebuie să întrunească o serie de condiții, cum ar fi să aibă până în 35 de ani, să cunoască o limbă de circulație internațională ș.a. Formularele de înscriere se găsesc pe www.yps.ro. Proiectul Tinerilor Profesioniști (Young Professionals Scheme) reprezintă o iniția-tivă finanțată de Uniunea Europeană cu 3,5 milioane de euro în cadrul programului Phare 2005, în vederea accelerării ritmului de modernizare a funcției publice din România. Proiectul prevede pregătirea unui nucleu de lideri ai unei noi generații în cadrul funcției publice, care să fie neutri din punct de vedere politic și formați profesional în spiritul valorilor și principiilor moderne ale managementului sectorului public în UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: