IGP este mulțumit de polițiștii suceveni

Doar modificarea Codului Penal a stricat statistica IJP Suceava pe anul trecut
Polițiștii suceveni au avut ceva de lucru, în anul 2007, cu cele aproape 9400 de fapte infracționale constatate. Ponderea au deținut-o cele de natură judiciară (3965), dar se pare că doar numărul și nu gravitatea lor trebuie să îngrijoreze populația județului.
 

„Prin modificările operate de Codul Penal și de Procedură Penală, infracțiunile de loviri și alte violențe (1034) și amenințare (258) au trecut în competența Poliției, situația operativă înregistrată în anul 2007 fiind marcată de tendințe crescătoare, datorită acestui fapt”, se arată în evaluarea activității IPJ Suceava din anul trecut. Altfel, toate bune și liniștitoare în statistica infracțională a anului trecut, referitoare la siguranța cetățenilor din Suceava, care în 2007 au fost mai puțin expuși omorurilor, tentativelor de omor, lovirilor și vătămărilor de tot felul, violurilor, tâlhăriilor și chiar furturilor din case, din mașini și din societăți comerciale. Toate aceste infracțiuni au scăzut ca pondere, motiv pentru care comisarul Ghiorghi Plai, adjunctul comandantului IGP, a plecat mulțumit de la Suceava. „Activitatea IJP Suceava a fost bună, iar în unele domenii, foarte bună. Văd schimbări și sunt schimbări în bine”, a declarat el ieri, după ședința de bilanț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: