Darul

Citind clauzele unui contract pe telefonul mobil și întrebând și de eventualitățile la care nu vrei să te gândești, am aflat amănuntul, surprinzător, că marea majoritate a rudelor preferă să păstreze activ celularul, numărul și după decesul proprietarului lui. Ca și cum faptul că se mai întâmplă să mai sune, ca omul drag să mai fie căutat de cineva la care n-a ajuns vestea plecării definitive, ar însemna o legătură în plus cu amintirea lui. Dr. Alis Niculică se află printre cei care nu s-au îndurat să renunțe nici la telefonul, nici la adresa electronică a tatălui ei. Așa se face că deși știu atât de bine că prof. Emil Satco ar fi împlinit ieri 67 de ani, dar că nu i-a mai apucat, cum n-a apucat nimic din ce a urmat încetării sale din viață în aprilie, tot tresar când îi văd numele pe ecranul telefonului sau al calculatorului.
 

Altfel, decât atunci când i-l citesc pe coperta Enciclopediei Bucovinei, cu toate că nu cred să treacă vreo săptămână fără să o deschid. Dar oricât de emoționantă clipa pentru mine, ea nu se compară, inclusiv în ordinea inimii, cu reluarea de către Alis, începând de ieri, a atât de cititei ,,Pro memoria”, rubrică ținută de prof. Emil Satco parcă de când este ,,Crai nou”, și de apariția unui număr închinat integral memoriei lui de revista ,,Scriptum”, fondată de asemenea de prof. Emil Satco, din al cărei colectiv face parte și Alis și care s-a ocupat de pregătirea acestui număr cu devotament de fiică și pricepere de om al cărții, de om al Bibliotecii Bucovinei de cea mai bună calitate. Nu cred că altceva l-ar fi bucurat mai mult pe Emil Satco la aniversare decât darul fiicei. Și nici mai mult să scriu despre el, decât despre Alis a lui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: