Fălticeni

Festivalul Național al Șanselor Tale

În perioada 5-10 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a fost organizat Festivalul Național al Șanselor Tale – târg de oferte de educație permanentă, care a vizat creșterea numărului de beneficiari ai educației de-a lungul vieții. Manifestarea răspunde politicii MECT de implementare a strategiei formării profesionale a adulților pe termen scurt și mediu, 2005-2010, direcția de acțiune Conștientizarea cu privire la beneficiile FPC, pentru persoane, întreprinderi și alți factori interesați.
 

Acțiunea își propune să vizeze și diversificarea și extinderea ofertei de educație prin unitățile și instituțiile de învățământ, consolidarea locului acestora în calitate de centre de resurse educaționale la nivelul comunității. Activitatea a promovat educația formală, nonformală și informală a adulților prin acțiuni de formare profesională continuă și de educație permanen-tă, stimulând parteneriatul, cooperarea și dialogul social între instituțiile de stat și cele ale societății civile. Au participat reprezentanți ai administrației locale, ai po-liției, patru agenți economici (cu specific în domeniul textil și în transportul de călători), reprezentanți ai comparti-mentului teritorial Suceava al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Asociația împotriva traficului de ființe umane și AJOFM. La colegiul fălticenean a avut loc și un seminar cu tema „Promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții”, au fost pre-zentate proiectele europene la care școala a participat și au fost diseminate exemplele de bune practici. Au fost realizate expoziții cu produse realizate de elevi în cadrul orelor de instruire practică, de design vestimentar, au fost lansate proiectele educaționale pentru anul 2007-2008. AJOFM Făl-ticeni a prezentat oferta locu-rilor de muncă, fiind desfă-șurată și activitatea de consi-liere privind cariera cu tema „10 pași pentru o carieră de succes”. Coordonatorul proiectului, prof. Olguța Ion Popa, di-rectorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, ne-a spus că activitatea propusă este una reușită, însă fără sprijinul ca-drelor tehnice și al colegilor implicați în proiectele educative pentru anul 2007-2008 re-zultatele nu ar fi fost cele așteptate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: