A lucrat tot românește!

Când scriu aceste rânduri (e duminică, în jurul amiezii), în apartament e frig. Mă încălzește însă zgomotul venit de la constructorii care lucrează în spatele blocului. Între cei care sudează sunt și muncitori de la TERMICA, pentru că societatea care a preluat modernizarea punctului termic nu are suficienți oameni care să se priceapă la așa ceva. Totuși, dacă se lucrează și duminica, și cu forțe sporite, înseamnă că vom avea și noi căldură cât de curând. (Speranța s-a împlinit în după-amiaza aceleiași zile). În spatele blocului însă, după ploile din ultimele zile, este cam mult noroi de la pământul din canale. Nu știu cât de repede se va repara strada Luceafărului, dar avem căldură, așa că putem să mai mergem puțin și prin noroi!
 

Sava BEJINARIU

Greu de înțeles este de ce avem acum noroi și în fața blocului, pe Calea Obcinilor. În luna septembrie, pe aici s-au montat conducte de apă potabilă. Constructorul – SCCF Iași (cum scria pe un utilaj) – lucra ca-n Occident: tăia asfaltul pe o lungime de 50-100 m, săpa (tot) mecanizat, monta și suda țevile și în aceeași zi astupa șanțul. Dar, în aceste zile, când și-a găsit timp pentru asfaltare, am văzut că a lucrat tot românește. Compactorul pentru tasarea pământului și pietrișului de deasupra țevilor este puțin mai lat decât șanțul. Și constructorul a luat-o de la capăt cu săpatul, pentru lărgirea șanțului ca să-ncapă compactorul! Cap de inginer, ce mai! Ce ne facem dacă și compactorul constructorilor care au lucrat în spatele blocului e mai lat decât șanțul? Vom avea noroi și-n primăvară?!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: