15 străini căsătoriți cu suceveni sau sucevence sunt angajați legal în județ

Un număr de 45 de cetățeni străini lucrează în județul Suceava. Mihai Airinei, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că 24 au autorizație de autorizație de muncă, iar 15 sunt angajați po-trivit OUG nr. 56/2007, fiind persoane căsătorite cu români sau românce și care au permis de ședere în țară pe durată nedeterminată.
 

De asemenea, la Egger România Rădăuți desfășoară o activitate 6 germani detașați din țara de origine. Din rândul lucrătorilor extra-frontalieri fac parte 11 moldoveni, 5 turci, 3 francezi (la Am-bro Suceava, în staff-ul de conducere), un italian, un chinez, un egiptean și un sirian. Aceștia prestează ca economist, administrator de firmă, jurist, muncitor, vânzător, iar alții sunt studenți cu activitate de agenți de vânzări. Dintre cei care și-au găsit perechea în județul Suceava, 10 sunt ce-tățeni moldoveni, doi – polonezi, iar câte unul provin din Germania, Canada și Siria. Aceștia și-au găsit de lucru ca vânzător, administrator de firmă, director, economist sau contabil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: