Grevă japoneză în Consiliul Local

Este un joc de imagine, premergător alegerilor europarlamentare, a spus primarul Ion Lungu
Consilierii locali ai PSD au intrat, ieri, în ședința ordinară pe luna aceasta a Consiliului Local Suceava, cu banderole albe pe braț. Aleșii social-democrați au înțeles, astfel, să protesteze față de modul în care primarul Ion Lungu administrează treburile municipiului. Protestatarii, prin vocea liderului grupului, președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, i-au reproșat edilului-șef deficiențe legate de finalizarea lucrărilor la reabilitarea rețelelor de termoficare și modernizarea punctelor termice; cheltuirea netransparentă a banului public; invazia câinilor vagabonzi și atitudinea manifestată de edilul-șef față de consilierii PSD.
 

Grupul social-democraților i-a reproșat, de asemenea, dlui Lungu că își ia concediu într-o perioadă dificilă în ceea ce privește problemele municipalității. Primarul Ion Lungu a respins aceste acuzații, specificând că totul este un joc de imagine, premergător alegerilor europarlamentare. Vizavi de plecarea sa în concediu, începând din zilele următoare, domnia sa a declarat, pur și simplu, că intenționează să se țină deoparte de campania electorală, pentru a nu da loc interpretărilor. Ocupantul fotoliului din Areni precizează că nu va sta acasă, chiar dacă este în perioada de odihnă obligatorie, pe anul trecut, potrivit legii, el promițând să fie prezent în teren, pentru monitorizarea lucrărilor în sistemul de termoficare. Aleșii celorlalte partide cred că termoficarea este importantă și critică izul electoral al acțiunii colegilor PSD Vicepreședintele Organizației Municipale a PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a spus că locuitorii municipiului Suceava așteptă rezolvarea problemelor cu care se confruntă, și nu demonstrații de acest gen. „Dacă, consilierii PSD aveau aspecte concrete de tratat pentru locuitorii municipiului, acestea trebuiau supuse atenției plenului”, a spus viceprimarul Zarojanu. Consilierii locali aparținând celorlalte formațiuni politice au recunoscut că este vorba despre probleme reale ale urbei, dar că „țin și de jocul politic”. Consilierul local PRM Aurel Jescu a remarcat că, pe linie de termoficare, nu există alternativă, sucevenii fiind siliți, vrând-nevrând, să-și asume o mare parte din disconfortul rezultat din lucrările din sistemul de apă caldă și încălzire. Referindu-se la manifestarea aleșilor colegilor social-democrați, dl Jescu a opinat că „probabil este vorba și despre campanie electorală”. Aurel Vasiliu, consilier al PC, a reliefat că, în ciuda tuturor deficiențelor, banii alocați de Guvern trebuie cheltuiți, altfel se întorc la bugetul de stat. Consilierul PD Neculai Barbă a fost mai vehement. ”Eu nu am crezut și nu pot să cred vreodată în sinceritatea demersurilor PSD”, a spus alesul democrat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: