Dacă firmele de construcții autohtone nu lucrează cu seriozitate, ar putea fi scoase de pe piață de firmele străine

> Semnalul a fost tras de dl Victor Ciobanu, președintele ARACO Suceava
Președintele ARACO Suceava, dl Victor Ciobanu, a afirmat, joi, în cadrul unei întâlniri a constructorilor suceveni cu președintele ARACO, dl Laurențiu Plosceanu, că Guvernul ar trebui să interzică lucrările de construcție în regie proprie, arătând că acestea încurajează evaziunea, munca la negru și constituie și concurență neloială.
 

Dl Ciobanu a spus că s-a ajuns ca să se construiască în regie proprie până la cinci-șase blocuri turn sau 20000 mp de hală. El a arătat că nu este normal ca acest fenomen să continue, pentru că, în primul rând, încurajează munca la negru, produce o mare evaziune fiscală și constituie și concurență neloială față de firmele de construcții care își plătesc taxele și impozitele și se dotează cu utilaje pentru a îndeplini cerințele de autorizare. Dl Ciobanu consideră că firmele de construcții trebuie să intervină la factorii guvernamentali pentru ca aceștia să interzică acest mod de a executa construcții, care prezintă și riscuri în exploatare. Totodată, președintele ARACO Suceava a spus că se impune și instituționalizarea autorizării societăților de construcții sub autoritatea ARACO, asociație a patronatului din domeniu. Dl Ciobanu le-a recomandat firmelor de construcții să fie serioase și să lucreze potrivit cerințelor de calitate impuse de bene-ficiari, avertizând că, altfel, lucrările vor fi executate de firme din străinătate. El a arătat că, spre exemplu, în județul Suceava, care beneficiază de un număr foarte mare de investiții importante, constructorii români au ajuns să se confrunte cu antreprenori din străinătate. „Sunt interese față de aceste investiții foarte mari”, a spus dl Ciobanu care a arătat că această confruntare cu firmele străine este pe prețuri, dotări, termene de execuție și calitate și a subliniat că antreprenorii români vor simți nevoia, pe parcursul anilor următori, de sprijin din partea asociației profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: