Cum să-ți furi căciula singur

Un neamț și doi arădeni au vrut să “rezilieze” un contract de leasing prin furt

Eugen C., de 45 de ani, din Fântânele – Arad, a reclamat la Poliție că ar fi fost agresat în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale din municipiul reședință de județ.
 

Verificările efectuate au stabilit că reclamantul, în numele unui anume Johan M., de 50 de ani, cetățean german, administrator al unei firme cu sediul în Germania, precum și Ioan D., de 37 de ani, din Arad, angajați ai neamțului, au închiriat în 2004, în baza unui contract de leasing, un autocar societății sucevene, care, potrivit tipicului, urma să-l achite în rate. Întrucât au intervenit neînțelegeri privind plata acestora, contractul a fost anulat, iar, după mai multe notificări, administratorul german s-a înfățișat în persoană pentru a-și „recupera” autocarul. Împreună cu Eugen C. și Ioan D., neamțul a pătruns în autovehicul folosindu-se de o cheie de rezervă. Motorul autocarului nu a vrut să pornească și pace, iar, în cele din urmă, cei trei au defectat contactul. Când să spele putina, au fost surprinși de Ilie B., de 37 de ani, Dănuț S., de 33 de ani (ambii din Suceava) și Florin P., de 40 de ani, din Șcheia – angajați ai societății sucevene, care au anunțat Poliția. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Potrivit legii române (art. 208, C. pen.), luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a-l însuși pe nedrept, constituie furt curat, iar fapta se pedep-sește ca atare – pedeapsa este de la 1 la 12 ani – chiar dacă bunul aparține în întregime sau în parte făptuitorului, dar, în momentul săvârșirii faptei, acel bun se găsea în posesia sau detenția legitimă a altei persoane.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI