În scopul limitării accesului vehiculelor grele neautorizate

Bariere pe drumurile județene

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, marți, că intenționează să instaleze bariere pe drumurile județene pentru a limita accesul pe aceste drumuri a vehiculelor grele care nu sunt autorizate și afectează puternic infrastructura județeană de drumuri.
 

Dl Mîrza a spus, într-o conferință de presă, că mai mulți transportatori care utilizează vehicule grele refuză să se autorizeze și determină Consiliul Județean Suceava să introducă bariere pe drumurile județene. „Avem câteva trasee pe care se circulă îngrozitor de mult cu vehicule grele”, a spus dl Mîrza, care a precizat că din cauza acestora drumurile sunt distruse. „Administratorii acestor firme nu vin să se autorizeze. Am aplicat până acum amenzi de peste 600 de milioane de lei vechi, dar asta nu ne satisface, pentru că între-ținerea și repararea acestor drumuri este mult mai cos-tisitoare”, a spus președintele CJ Suceava. El a precizat că drumurile județene au fost proiectate cu mulți ani în urmă, când gabaritul maxim al unui camion era de 12 tone, iar acum pe aceste drumuri circulă camioane cu gabarit de 40 sau chiar 60 de tone, ceea ce determină ca drumurile respective să fie grav afectate. Potrivit dlui Mîrza, printre firmele care dețin astfel de mijloace de transport în număr mare se află cele din domeniul construcțiilor, exploatării de balast și exploatării lemnului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI