Stațiile Peco sucevene se adaptează rigorilor europene

Un număr de 5 stații Peco din județul Suceava s-au ales cu o perioadă de tranziție ce expiră la 31 decembrie 2007 pentru a se conforma la rigorile europene.
 

Aceasta, în conformitate cu directiva privind controlul emisiilor de compuși organici volatili rezultați din depozitarea benzinei și distribuirii de la terminale la stațiile service. În legislația românească, directiva amintită a fost transpusă prin HG nr.568/2001 privind stabilirea cerințelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuși organici volatili rezultați din depozitarea, încărcarea, descărcarea și distribuția benzinei la terminale și la stațiile de benzină. Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, Vasile Oșean, spune că două dintre acestea, respectiv cele de la Gura Humorului și Vatra Dornei – Roșu, au aplicat măsurile în cauză, altele 3 fiind în curs de modernizare. În județul Suceava există 105 de stații de carburanți autorizate și două depozite terminale, în Suceava și Argestru. Cu excepția celor amintite, restul a avut termen de conformare sfârșitul lui 2006, realizând măsurile impuse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: