Locuință maxim protejată pentru persoane cu dizabilități

Un număr de 47 de persoane instituționalizate la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropshică Costâna se vor bucura de condiții mai bune de îngrijire și asistență.
 

Aceasta după ce la Mitocul Dragomirnei vor fi date în folosință Centrul de Recuperare și Reabilitare cu o capacitate de 37 de locuri și Locuința Maxim Protejată, cu 10 locuri. Potrivit vicepreședintei Con-siliului Județean Stela Acatrinei, inaugurarea, de la 1 august, a respectivelor obiective, are drept scop creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și integrarea lor în comunitatea de proveniență. „Acestea sunt urmare a aplicării unui program de interes național care urmărește egalizarea șanselor pentru persoanele cu handicap, prin reforma sistemului de protecție”, a precizat dna Acatrinei. Adjunctul șefului executivului județean spune că, prin acest program, se are în vedere diversificarea și dez-voltarea serviciilor alternative comunitare, pro-movarea încadrării în muncă și integrarea profesională, restructurarea instituțiilor rezi-dențiale de mare capacitate și reducerea numă-rului de asistați din cadrul acestora. Cele 47 de persoane care se vor muta la Mitocu Drago-mirnei au abilități ridicate și medii, identificate în urma evaluării psihiatrice, psihologice și motorii. Obiectivele au fost ridicate pe un teren în suprafața de 6000 de metri pătrați dat în folosință gratuită pentru o perioadă de 25 de ani de către Primăria Mitocu Dragomirnei, prin hotărâre a Consiliului Local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: