Cu toată asprimea Codului rutier

Numărul accidentelor grave a crescut

Prefectul Orest Onofrei a anunțat, luni, constituirea unei comisii județene pentru siguranța rutieră, prima de acest gen din țară, având ca principal obiectiv reducerea la jumătate a numărului de accidente prin disciplinarea șoferilor, semnalizarea zonelor de drum periculos și delimitarea clară a spațiilor de parcare.
 

Dl Onofrei a spus, într-o conferință de presă, că, din păcate, măsurile coercitive instituite prin noua legislație rutieră nu au contribuit la reducerea numărului de accidente grave în județ, arătând că în primele șase luni s-au înregistrat 86 de accidente grave cu 40 de morți și 66 de răniți, cu peste 30 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. „Este foarte important ca în județul Suceava, care este un județ turistic, să avem o circulație rutieră mult mai sigură”, a spus dl Onofrei. El a arătat că pentru pre-venirea producerii de accidente, un factor important este i-dentificarea și semnalizarea tuturor zonelor de drum periculos și s-a pronunțat pentru introducerea de indicatoare de limitare a vitezei chiar la 30 km/h în anumite zone, dar și a posibilității de creștere a limitei de viteză în unele localități în care condițiile o permit. „Nu este normal nici să ai limită de viteză de doar 50 de km/h în zone în care ar fi de preferat să se circule cu 30 km/h, dar nici să fie limita de viteză de 50 de km/h în loca-lități unde pe lungimi de drum de mai mulți kilometri sunt câ-teva case”, a spus dl Onofrei. El a mai spus că o situație generatoare de accidente este și modul haotic în care se par-chează mașinile în municipi-ile și orașele din județ. „Mo-dul în care se parchează în municipii și orașe determină un disconfort și un haos în trafic și concură la producerea de accidente”, a spus prefec-tul. El a arătat că părți întregi de carosabil și trotuare sunt ocupate de mașini fără să fie parcare în zonă și se ajunge ca pe drumuri cu sens unic să nu se poată circula din cauză că mașinile sunt parcate pe ambele benzi. „Este total anormal și cred că această si-tuație este cauzată de faptul că primarii consideră că introdu-cerea regulilor în domeniul parcării mașinilor le va crea o problemă electorală. Eu le spun că dacă rezolvă corect pro-blema parcărilor vor câștiga în simpatia populației”, a spus dl Onofrei. Prefectul a mai spus că nu înțelege de ce la străzi din mai multe orașe care au fost recent modernizate și au fost montate borduri înalte, au fost amena-jate și praguri pentru ca mași-nile să poată urca pe trotuar. El consideră că o implicare a consiliilor locale în amenaja-rea traficului rutier atât în municipii și orașe cât și în me-diul rural, ar putea contribui major la prevenirea producerii de accidente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: