Mircea Eliade și Vasile Lovinescu

În organizarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Făl-ticeni și a Fundației Cultu-rale „Ion Irimescu” – sub egida Primăriei municipiu-lui Fălticeni, azi, la ora 18,00, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” va avea loc un simpozion dedicat deo-potrivă lui Mircea Eliade și lui Vasile Lovinescu.
 

De la prof. Gheorghe Dăscălescu, directorul așezământului-gazdă, am aflat că la lucră-rile acestuia vor participa oaspeții bucureșteni de fiecare an ai fălticenenilor la acest ceas al verii, credincio-șii memoriei lui Vasile Lo-vinescu și ai Lovineștilor. Astfel, Florin Mihăescu va vorbi despre „Mircea Eliade și Vasile Lovinescu – destine paralele”, Theodor Ghiondea, despre „Mit și poveste la Mircea Eliade”, iar Stela Gheție, despre „Mircea Eliade între a fi și a ști”. Tot Florin Mihăescu se va referi și la „Scrisoarea lui Mircea Eliade către Vasile Lovinescu”. Va fi prezentă, de asemenea, cu o inter-venție, „O clipă de Mircea Eliade”, eleva Alina-Geor-giana Focșineanu, din Fălti-ceni. În această dimineață, scriitorii din București și alți intelectuali din localitate vor lua parte la slujba de pomenire, în Cimitirul „Gră-dini” din Fălticeni, dedicată enigmaticului om și scriitor care a fost Vasile Lovinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: