Pentru recepția, amânată pe 11 iulie, a Palatului de Justiție Suceava

Comando de specialiști de la Justiție, Cultură și Inspecția în Construcții

De la centru, va fi prezent șeful Investițiilor, arh. Octavian Toma
Palatul de Justiție Suceava, care face parte din patrimoniul cultural național, va trebui să mai aștepte până pe 11 iulie pentru a fi recepționat „la cheie”, conform contractului dintre beneficiar și antreprenorul lucrărilor de RK, firma Cominco SA. Programată să se petreacă vinerea aceasta, recepția a fost amânată, din motive care țin de minister.
 

Din comisia de recepție vor face parte arhitect Octavian Toma, șef Investiții în Ministerul Justiției, agent constatator, numit prin Ordin al ministrului culturii (2114/2004), arh. Viorel Blanaru, inspector Costică Adominței (din partea Inspectoratului în Construcții) și Mircea Mocanu, consilierul tehnic al Curții de Apel (instituție care, prin președintele Cezar Hâncu, este ordonatorul secundar de credite al investiției). Palatul de Justiție Suceava a costat statul român 110 miliarde lei. Potrivit inginerului Mircea Mocanu, consilierul tehnic al Curții, clădirea urmează să fie extinsă în cel puțin doi ani de zile, ceea ce va presupune alte două milioane de euro. Banii vor veni de la Banca Mondială. După recepționarea oficială a RK-ului, scările (alunecoase) de la intrarea principală a Palatului, placate cu granit glazurat, vor intra în al doilea RK, pentru transformarea lor, printr-o metodă ultramodernă, în gresie mătuită. O firmă din Oradea a fost deja desemnată pentru efectuarea lucrărilor. Contactat ieri, arhitectul Viorel Blanaru, reprezentantul Culturii, ne-a declarat: „Din observațiile de până acum, rezultă că, pe ansamblu, clădirea se prezintă în mod corespunzător. Sunt curios să văd, însă, cum s-au rezolvat problemele legate de șarpantă și învelitoare, modul de racordare la canalizarea evacuării apelor pluviale, dar și modul în care a fost rezolvată sistematizarea verticală a zonei pe care se află amplasat monumentul de valoare patrimonială – trotuare, alei pietonale, parcări etc.”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: