Ploile și grindina au făcut, din nou, pagube

O viitură pe pârâul Solca a rupt podul spre satul Gura Solcii

Aversele de ploaie și grindina, căzute în cursul zilei de sâmbătă, au făcut din nou pagube locuitorilor și societăților comerciale din câteva localități sucevene. Chiar în cursul dimineții, o viitură produsă pe pârâul Solca a izolat satul Gura Solcii din punct de vedere al traficului rutier. Apa a lovit cu putere, a săpat și luat cu ea umplutura din balast de la capătului podului pe care se trece spre această localitate, ruptura creată având o înălțime de aproape 4 metri.
 

La Fundu Moldovei trei societăți comerciale și o porțiune din DJ 175 au fost afectate de torente. Ploile căzute cu furie au cărat aluviuni din halda de steril a fostei unități miniere din localitate și au inundat curțile SC Rancanar, SC Transilvania Entreprises și Domarom, ca și circa 300 de metri din drumul menționat. Traficul rutier pe DN 2E în dreptul localității Voitinel a fost blocat aproximativ două ore. Pe o porțiune de cam 100 de metri, aversele de ploaie au cărat aluviuni și bucăți de lemn, fiind nevoie de inter-venția pompierilor militari și civili pentru degajarea lor. Grindina a făcut pagube importante în localitatea Hânțești. Gheața, căzută în bob mic, dar des, a afectat circa 250 ha de culturi agricole. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a fost în alertă tot weekend-ul, pentru a putea interveni în caz de nevoie în cele peste 20 de localități pentru care primiseră avertizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: