Înșelăciune

Un bucureștean a tras o țeapă de 6 miliarde lei vechi unei firme din Suceava

Dumitru G., de 38 de ani, cu domiciliul în București, are dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de emitere de file cec fără elemen-tele esențiale cerute de lege. Fapta, prevăzută de art. 84, pct 3, din Legea 59/1934 modificată, este echivalentă cu emiterea de file cec fără acoperire.
 

Din probatoriul administrat de procurori a rezultat că învinuitul, în calitate de administrator, cu ocazia unor schimburi comerciale derulate cu o societate comercială din Suceava, ar fi emis două file cec, în alb, fără a le completa, și care au fost introduse spre decontare bancară. Valoarea filelor cec este, spun magis-trații, de 577.019,69 de lei. Acestea au fost refuzate la plată din cauza lipsei de disponibil bănesc în contul trăgătorului. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a învinuitului și recuperarea prejudiciului cauzat firmei suce-vene. Bucureșteanul riscă între 3 și 15 ani închisoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: