Săracii bogați !

Un post central de televiziune a oferit, duminică seara, un spectacol superb, ce a impresionat până la lacrimi multă lume. Eroii principali, cărora Dumnezeu le-a dat talent cu carul, niște copii superbi ce purtau în suflet harul de mari vedete. Au cântat și încântat cu vocea și jocul de scenă o țară întreagă. Din nefericire, în inimile acestor pui de oameni se ascundea câte un necaz, binecunoscut de către realizatorii emisiunii. Printre ei și doi suceveni, talente înnăscute, dar pe care fericirea i-a ocolit. Unul dintre… artiști, de 8 ani, muncea la o stână, în ideea să câștige bani și să-și ajute bunicul țintuit într-un cărucior cu rotile, să se îngrijească la un medic. Altul, de vârstă preșcolară, visa să pună umărul la efortul părinților de a-și cumpăra apartamentul în care locuiesc cu chirie.
 

Nu mai vorbim de acel copil nevăzător, ce trăiește cu speranța că, undeva, pe planetă, va exista un doctor care să-l ajute să vadă și el lumea. Nu sunt un fan al prefectului Orest Onofrei, dar gestul făcut duminică seară de domnia sa mi l-a apropiat foarte mult. S-a oferit să dea o mână de ajutor. Frumos și apreciabil gest! Urmărind emisiunea și citind pe chipul micuților de pe scenă greutățile ce-i apasă, am așteptat ca, din moment în moment, un mare mahăr, fie el din Parlament, Guvern sau chiar de la Cotroceni să sune la telefon și să-și arate mărinimia. Să ia exemplu de la Orest Onofrei. Din păcate, și suntem în Postul Mare, nu a sunat nimeni dintre politicienii patriei. Nici măcar dintre cei ce învârt milioanele de euro și cerșesc ca milogii voturile noastre. Și nici măcar un… bilețel nu a fost trimis pe parcursul întregii emisiuni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI