Bazarul de lângă Apa Sucevei este „înecat“ în alcool de contrabandă

– „Tărie” sârbească fără documente justificative
– Alcoolul analizat în laborator s-a dovedit îndoit cu apă chioară
Un control inopinat al OJPC Suceava, organizat ieri în colaborare cu Jandarmeria suceveană, a relevat mai multe abateri de la legislația în vigoare. Potrivit directorului Protecției Consumatorilor Suceava, dl Vasile Latiș, cele mai mari sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor comercianți de alcool așa-zis dublu rafinat, de 96 de grade. Mihai Chihaia și Felicia Berar, ambii din municipiul reședință de județ, posesori de autorizație pe persoană fizică, vindeau la negru, fără să aibă documente justificative de proveniență a mărfii, licoarea susmenționată. Sticlele de 1 litru oferite clienților nu aveau elemente de identificare traduse în limba română.
 

S-a stabilit că alcoolul provine din Serbia. Verificările de laborator ale mărfii confiscate, 10 sticle, cât scoseseră în față „comercianții”, au relevat faptul că, din patru butelci, numai una avea concentrația alcoolică înscrisă pe etichetă. „Din patru sticle, una avea 37%, două prezentau 80%, ultima având concentrația alcoolică aferentă prețului”, ne-a spus directorul Latiș. Bazariștii au fost amendați fiecare cu câte 4000 de lei, toată marfa găsită asupra lor fiind supusă regimului confiscării. Verificările în marea aglomerare comercială din Lunca Sucevei ar trebui intensificate, atâta vreme cât, din informațiile pe care le deținem, în Bazar afacerile cu alcool de contrabandă cunosc o înflorire fără precedent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: