Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni

La Fălticeni, în plin centru civic al orașului, se înalță grandioasă Catedrala „Învierea Domnului”. Perseverența Părintelui paroh Ioan Argatu pentru a zidi cărămidă cu cărămidă acest sfânt locaș este binecunoscută. Gândul neobosit al Părintelui de a finaliza cât mai curând catedrala, împreuna cu priceperea echipei de specialiști, fac posibilă această lucrare binecuvântată de Dumnezeu. Se știe că la ridicarea acestei impunătoare catedrale au contribuit mulți credincioși din oraș, din împrejurimi și din țară. Părintele paroh Ioan Argatu precizează că, „în anul acesta, lucrările de construire a Catedralei au fost susținute financiar și prin contribuția Primăriei Municipiului Fălticeni, Consiliului Județean Suceava și, cu o sumă considerabilă, a venit în ajutor și Fundația «George Becali» București”. Pentru finalizarea acestei Sfinte Biserici sunt așteptați în continuare credincioși, firme, instituții cu posibilități financiare, dar mai ales cu multă dragoste și credință în Dumnezeu.
 

Calitățile părintelui, blândețea, generozitatea cu care ajută oamenii aflați în suferință, preocuparea tenace a Sfinției Sale de a propovădui adevărul credinței creștine, se completează cu o filozo-fie a binelui și a iubirii necondiționate a aproa-pelui. Fluența și profun-zimea mesajului religios te captivează de cum participi la prima Sfântă Liturghie, ca să nu mai vorbim de calitățile vocale ale părintelui, abi-litățile de comunicare și aleasa me-diere către Dumnezeu. Enoriașii spun că Părintele are ceva din harul Părintelui Ilarion Argatu, al cărui descendent este. În pragul sărbătorii Sfântului Ioan, La mulți ani, Părinte, sănătate și tărie duhovnicească în continuarea aces-tei osteneli rânduite de Dumnezeu! Prof. PARASCHIVA ȘOLDĂNESCU MIHAELA BUCULEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: