Prefectul avertizează primarii

Banii de la Guvern vin numai pentru proiecte

Prefectul Orest Onofrei a solicitat primarilor din județ să-și schimbe viziunea privind modul de finanțare a localităților, subliniind că Guvernul va aloca fonduri doar pe proiecte. Domnia sa a spus, într-o conferință de presă, că de la bugetul de stat vor fi alocați pentru localități foarte mulți bani pentru cofinanțarea proiectelor realizate cu fonduri structurale și că sumele de bani transferate de la Guvern vor fi pentru proiecte. „E de datoria primarilor să-și realizeze bugetele preconizate”, a spus dl Onofrei, care a subliniat că principala problemă este gradul de colectare a veniturilor locale. El a arătat că, în special din motive electorale, primarii nu fac eforturi mari să colecteze veniturile proprii, în prezent gradul de colectare fiind de aproximativ 60-70 la sută.
 

„Va fi greu în următorii ani pentru administrațiile locale care stau cu mâna întinsă la Guvern pentru a obține fonduri. Dacă vor cere fonduri, să ceară pentru confinanțări la proiecte”, a spus prefectul de Suceava. El a precizat că autoritățile județene vor face eforturi pentru a se evita dezvoltarea dezechilibrată a localităților. „Primarii trebuie să învețe să se împrumute și să-și colecteze veniturile la bugetul local”, a mai spus dl Onofrei, subliniind că pentru atragerea de fonduri cadrul legislativ „este suficient de reglementat”. Prefectul a arătat că în anul 2006 primăriile au obținut foarte multe fonduri de la bugetul de stat atât pentru finanțarea unor proiecte, cât și pentru buna funcționare a administrației locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: