Câmpulung Moldovenesc

An Nou cu multă liniște

Cumpăna dintre ani s-a remarcat în zona Câmpulung Moldovenesc prin foarte multă liniște. Față de atmosfera jumătate sărbătorească, jumătate grotească din anii trecuți, în care tradițiile superbe românești au fost “îmbogățite” cu cerșetorie agresivă și târâtul leșurilor de păsări și animale pe drum, de această dată totul a avut un aspect mult mai calm, mai civilizat și mai elegant și nici un incident major nu a tulburat tihna localnicilor. De altfel, după ce au organizat permanent patrule, inclusiv în civil, polițiștii și jandarmii câmpulungeni au ajuns la concluzia că localnicii s-au dovedit de această dată atât de liniștiți și civilizați, încât pot fi considerați deja europeni. Nu s-a mai produs nici un scandal pe fondul abuzului de alcool, nici o infracțiune violentă, evenimentele rutiere s-au limitat la 3 accidente ușoare, iar jocurile de artificii s-au organizat numai cu autorizație și doar în trei locuri din municipiu.
 

“Consider că putem să le mulțu-mim locuitorilor pentru că s-au dovedit civilizați și au înțeles să evite abuzul de alcool și manifestările huliganice, dovedind astfel că vom putea face față împreună integrării în familia europeană”, ne-a spus șeful Poliției municipiului, subcomisarul Dan Zoltan Apopei. Și, totuși, au existat și excepții de la regula calmului și armoniei. Un tânăr de 29 ani, J.N. din Vatra Moldoviței, a rămas fără falanga degetului mijlociu de la mâna stângă după explozia unei petarde. Dincolo de faptul că a plătit cu propria sănătate, tânărul ar putea fi și sancționat sever pentru deținerea și folosirea materialelor pirotehnice interzise, dacă ancheta în derulare a Poliției va dovedi că a încălcat legea. Consumul de alcool și teribilismul unora dintre cei peste 200 de turiști ce au petrecut de Anul Nou pe masivul Rarău au dat bătăi de cap și salvamontiștilor. Șeful salvamontiștilor suceveni, Voicu Raia, ne-a precizat că a fost necesară intervenția în cazuri în care turiștii au băut prea mult, au făcut crize de hipocal-cemie ori s-au hazardat pe drumurile montane cu autovehicule neechipate corespunzător și s-au blocat pe porțiuni cu gheață. Raia a mai adăugat că ultimele grupuri de turiști vor părăsi muntele în aceste zile, dar, din cauza drumurilor în stare proastă și a condițiilor meteo, deplasarea acestora trebuie făcută cu prudență și echipament corespunzător pentru oameni și mașinile ce îi transportă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: