Ștefan pe Toaca

Pe Furcoiul ce domină Mănăstirea Suceviței, ÎPS Pimen și-a sfințit, de curând, unul dintre paraclisurile dragi sufletului său. De acolo, el și-a fluturat mâna binecuvântătoare peste ctitoria Movileștilor și peste ctitoriile Ștefane, fără însă ca, din cauza pădurilor rămase încă în picioare, să-i fie văzut gestul și în buricul Bucovinei, la Gura Humorului, care este scaunul înalt de pe care toacă mulți miștocari de soi ai țării Bucovinei și chiar ai Țării celei mari. Căci, luând gluma de bună, ce-ar putea căuta Ștefan pe Toaca decât, eventual, să vegheze asupra pădurilor bisericești?…
 

Dumitru TEODORESCU

Un posibil și neașteptat răspuns ne-a venit la sfârșitul săptămânii trecute, când (deja fostul) ministru(l) bucovinean al agriculturii, cu acareturi în veselul oraș de la poalele Toacăi, s-a lăsat filmat în timp ce-și făcea bagajele. Stânjenit, pentru că numai bun de filmat nu este un asemenea moment, omul zâmbea strâmb, încerca să pară firesc, dar își lărgea fără voie gesturile, mai căuta ceva ce trebuie luat acasă, mai punea la locul ei o hârtie de transmis celui ce va veni după el… Deodată, zărește pe un dulap o sculptură a Voievodului. Fericit că, ferească Dumnezeu n-a uitat-o în birou, senatorul o așază în sacoșa proprie, rostind două propoziții memorabile: “O să am nevoie de el… Și el, de mine!”. Într-adevăr. Ar fi rămas Toaca fără Voievod.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: