SIAMUD, în febra evenimentelor

Echipajele SIAMUD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au muncit, la sfârșit de săptămână, parcă mai mult ca în alte zile. Evenimentele s-au succedat unele după altele… Trecem mai întâi în revistă evenimentele de sâmbătă. După ce s-a intervenit în cazul a două persoane aflate la necaz (criză epileptică și status post-lipotimie), spre amiază, un copil de 11 ani, C.U., din municipiul Suceava, a fost victima unui accident de circulație pe Calea Unirii și a avut nevoie de intervenția cadrelor de specialitate. Un alt tânăr, de 19 ani, George C., a suferit un politraumatism, tot în urma unui eve-niment rutier, înregistrat pe strada Oituz din Suceava. Din nefericire, din cele 5 intervenții din ziua de sâmbătă, la una dintre ele, chiar dacă echipajul SIAMUD a ajuns în 10 minute la căpătâiul victimei, aceasta nu a mai putut fi salvată. Mircea N., de 68 de ani, din Suceava suferise un stop-cardiorespirator…
 

Duminică, zi cu 9 evenimente. După ce, în primul caz, deplasarea echipajului pe strada Republicii din Fălticeni s-a făcut în zadar, pentru că bolnavul era deja decedat, la scurt timp, între orele 12 și 17, prin telefonul de urgență 112, au fost semnalate 3 incendii. Primul, pe strada Cuza Vodă, din municipiul reședință de județ. Luase foc un coș de fum de la locuința lui Florin T, întrucât funinginea nu fusese curățată. Șapte subofițeri de la Detașamentul de pompieri Suceava, folosindu-se de o autospecială, au reușit să stingă focul în timp de o oră. În timpul amiezii, a venit rândul pompierilor militari din Fălticeni să se deplaseze în comuna Slatina, din cauza efectului termic, luase foc peretele unei case, iar incendiul amenința să cuprindă o bună parte din gospodăria Eugeniei D. 45 de minute a durat lupta pompierilor cu focul pentru ca acesta să fie lichidat. Situația a fost mai simplă la Mihoveni, Șcheia, unde, de la o țigară aprinsă și aruncată la întâmplare, au ars circa 300 kg deșeuri vegetale. Ziua de duminică a oferit echipajelor SIAMUD și alte „surprize”. Bunăoară, la Adâncata, o femeie era în prag de comă alcoolică (etilism acut) și a avut nevoie de ajutor. La Rădăuți, Radu V., de 55 de ani, s-a intoxicat, voluntar, cu antigel, iar în satul Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, un tânăr de 20 de ani, C. Stan, a suferit o plagă tăiată la coapsa dreaptă. Pentru toate aceste cazuri a fost nevoie de intervenție rapidă. Ceea ce s-a și efectuat, cu pricepere și profesionalism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: