Proprietarii de terenuri de sub luciul de apă din zona Fălticeni

Sfidați de premierul Tăriceanu

Deputatul PNȚCD de Suceava, Leonida Lari Iorga, spune că răspunsul la intervenția dom-niei sale pe această temă a fost unul scurt, sec și needificator
O sfidare la adresa oame-nilor și a bunului simț. Așa a caracterizat deputatul PNȚCD de Suceava, Leonida Lari Iorga, răspunsul pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a dat la o declarație politică în Parlament a domniei sale, pe tema foștilor proprietari din zona Fălticeni, care își revendică terenurile de sub luciul de apă. Deputatul de Suceava a declarat că răspunsul a fost unul scurt, sec și needificator, în acesta precizându-se că participația statului la societățile comerciale cu profil piscicol și terenurile pe care sunt amplasate amenajările piscicole aferente acestora au fost predate, printr-un protocol, de la Agenția Domeniilor Statului la Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol și că acest transfer a respectat legislația în vigoare la acea dată.
 

În intervenția din Camera Deputaților, dna Lari arăta că, în loc să se restituie suprafața revendicată celor îndreptățiți, aceasta a fost predată de ADS către Compania amintită, să-tenii rămânând la „mâna unui șir de nereguli săvârșite de către un grup de interese cu tentacule la nivel înalt”. Par-lamentarul PNȚCD de Sucea-va susține că foștii proprietari, constituiți în Asociația „Șo-muzul” nu solicită altceva decât să le fie reconstituite drepturile de proprietate ce le-au fost mișelește încălcate. „Luciile de apă au fost date așa-zișilor investitori strate-gici locali, care le-au dus la fa-liment, iar bieții proprietari de drept au rămas cu buzele um-flate. Ani de-a rândul, oamenii s-au adresat cu cereri și au fă-cut demersuri la autoritățile locale și la cele centrale, dar nici măcar acum nu au găsit dreptatea și adevărul. Pentru că a fost săvârșit un șir de nelegiuiri aprobate la cel mai înalt nivel, chiar de către Mi-nistrul Agriculturii, Gheorghe Flutur”, a relevat Leonida Lari Iorga.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: