Stela Acatrinei, vicepreședintele Consiliului Județean:

„Prefectul Onofrei vede binele și acolo unde nu e”

Deși reprezentantul Guvernului spune că în comune totul este OK, dna Acatrinei relevă că doar la venitul minim garantat deficitul este de 240 de miliarde lei vechi > „Sunt restanțe încă din lunile iunie-iulie, iar lumea nu îndrăznește să mai vorbească despre acestea, pentru că știe că nu sunt bani”, a evidențiat adjunctul șefului executivului județean > La ultima rectificare, pentru asistență socială au rămas doar circa 20 de miliarde lei vechi, adică echivalentul necesarului pentru o singură comună
Vicepreședintele PRM al Consiliului Județean, Stela Acatrinei, nu este de acord cu optimismul nejustificat al prefectului Orest Onofrei, care, într-o conferință de presă, condamna poziția adjunctului executivului județean sucevean vizavi de insuficiența fondurilor necesare achitării venitului minim garantat și salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap grav.
 

Prefectul declara că, în urma celor patru rectificări din acest an, județul Suceava a primit cu 1500 miliarde de lei vechi mai mult decât era prevăzut inițial și că suma acoperă în mod mulțumitor nevoile localităților și instituțiilor publice din subordinea Consiliului Județean. Reprezentantul Guvernului în teritoriu arăta că primăriile au suficienți bani pentru o func-ționare corespunzătoare, de vină pentru defi-ciențe fiind șefii administrațiilor locale, care mută banii dintr-un cont în altul, fără să îi chel-tuiască. Vicepreședintele Acatrinei spune că, în ciuda unei rectificări destul de consistente, nevoile județului – minimalizate de dl prefect – sunt încă mari. „Dl prefect vede binele și acolo unde nu e. Din centralizarea datelor la nivel de județ și solicitările fiecărei primării, pe lună și poziție, necesarul pentru acoperirea datoriile angajate la lucrările efectuate și neonorat este necesară o sumă de încă 287 de miliarde de lei vechi. De asemenea, pentru ajutoare sociale și alte forme de sprijin financiar, precum cel la încălzire, mai trebuie alte 240 de miliarde de lei vechi. La ajutoarele sociale sunt restanțe încă din lunile iunie-iulie, iar lumea nu îndrăz-nește să mai vorbească despre acestea, pentru că știe că nu sunt bani”, a evidențiat Stela Acatrinei. Astfel, dacă din sumele descentra-lizate acordate, la rectificativ, municipiilor, orașelor și comunelor, în valoare de 100,47 miliarde de lei vechi, se scad cele 79,49 mili-arde lei vechi reprezentând salariile profe-sorilor, pentru asistență socială mai rămân circa 20 de miliarde lei vechi, ceea ce este echivalentul necesarului doar pentru o singură comună. „Eu nu vorbesc în necunoștință de cauză precum dl prefect, întrucât contez pe alte surse, direct de la primării. Mi-am spus păre-rea în presă că fondurile nu sunt suficiente, dar asta nu înseamnă că nu am mulțumit, pen-tru ajutoarele pe care le-am primit, dlui prim- mi-nistrul Călin Popescu Tăriceanu, atunci când a fost la Suceava”, a explicat adjunctul șefului executivului județean, adăugând că, în ultimul timp, este ținta unui tir de acuzații nejustificate din partea prefectului Orest Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: