Domnii mei

De lemn. Iliescu. Ion Iliescu la Parchet. Luni. Mișto! De ce nu?! La urma urmei… Nime mai presus de lege, vorba cântecului media. Și… fărădelege! Să vază și ’mnealui cum e! Și i s-a mai făcut și rău. Pă, pe deasupra! I s-a fă-cut rău! Țin minte de un tip care, vizitând o expoziție, a scris la sfârșit, într-un caiet de impresii: Am vizitat ex-poziția și am ieșit cu bine! Na, tu! În această rubrică i-am scris lu Ilici (de la obraz, de la ochișori, de la pântec și dă unde mai doriți ’mnea-voastră) de mai multe ori… De lemn – Tănase! În loc să meargă pe la țară, pe undeva, și să crească niște albine ori să-și cumpere, acolo, câteva oi, nu – el vrea mereu (și pururea), ca și guru lui de mai antărț, Pingelică, el vrea… coledgi. Vrea potență, vrea… foncție, vrea putere. Că asta este meseria lor. Și neamu lor. Cel rromânesc. El vrea potență, vrea atenție publică, vrea putere, cu orice chip. Și nația – nația, cu orice chip, să focalizeze pă importanța lor. Auzi tu…
 

Dumitru Brădățan

Taika Ionică Iliescu e leit Pingelică. Să șadă ei la putere cu orice preț. Nu i-a învățat nime că nu asta e, nu ăsta e șpilul: viața omului e mai simplă, lucrează în regim de naturalețe și spontaneitate și… ata ete, nu trece musai pă la cabinetul de partid. Comunist: tu’ți nu… ți, vremea aia trece! Cum îs o țâră cam trăsnit, nu-mi rămâie decât atât: să vă mai spui ceva mișto din părintele meu spiritual, arhimandritul Cleopa, de la cea Sihăstrie. Și chiar de vei uita totul, mâne-poimâne, ce vei citi mai la vale, mă tem că-ți va înstăpâni viața, purtările. Pur și tujur. Și uite cum devine. Citez leit: Domnii mei, când ești la oraș, diavolul vine sub felurite chipuri de împrumut: prieteni, cărți, femei etc. Când ești în pădure, vine personal!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: