Tutunul dăunează grav sănătății

Nu sunt din Cluj, nu sunt din PSD, nu sunt din PD, nu sunt din PNL. Nu sunt Băsescu. Sunt un simplu cetățean. Sâmbătă, ca orice plătitor de impozite și taxe către Guvernul lui pește, mi-am așteptat rândul la coadă, într-un butic de cartier. O băbuță, ca vai de capul ei, a început să-și numere banii, 500, 1000, toți din metal, enervându-i, în mod necesar, pe ceilalți clienți. Eu așteptam un pachet de Marlboro. I-a scos din sărite băbuța pe toți consumatorii din micul magazin, dar au stat toți cuminți pentru deznodământ: 4 ouă și o sticlă de apă minerală. Mi-a fost rușine, recunosc, pentru opulența mea, eu, care fumez Marlboro, la 50.000 pachetul. Ieri, alaltăieri, răsalaltăieri, am primit la redacție scrisori, vizite ale unor țărani nedreptățiți de soluțiile unor judecători. Ale unor notari. Ale unor procurori. Ale unor avocați. Toți aceștia din urmă fumează Marlboro sau pachete de țigări mult mai scumpe. Ce să le faci țăranilor? Dreptate. De unde?
 

Mugur Geu

Lângă casa prefectului de Suceava, în fiecare zi, de la 8 la 9, un moș simpatic, cine știe de unde, vinde linguri de lemn. Prefectul, fire milostivă (și moșul s-a prins de asta), câteodată și trecătorii, îl miluiește cu bani. Moșul, căruia îi mai dau, când am, câte 10 mii (pentru că mi-a donat, o dată, o lingură de lemn cu care m-am bătut singur în cap, dar numai după niște declarații ale unor lideri politici locali), mi-a mărturisit: niciodată nu primește mai puțin de 50.000 de lei. Un pachet de Marlboro. Tutunul dăunează grav sănătății

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: