Trei căsuțe familiale

Ieri, au fost inaugurate oficial căsuțele ridicate în cadrul Programului Phare 2002 „Dezinstituționalizare și recuperare”, după închiderea Centrului de Plasament „Sfânta Maria” din municipiul Suceava. Proiectul are valoarea de 556.923 euro, Consiliul Județean participând cu 55.848,8 euro, beneficiarii fiind 50 de copii cu disabilități ce au vârste de 0 până la 3 ani. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Stela Acatrinei, prin implementarea programului s-a format o rețea de 10 asistenți maternali, s-au construit 3 case în localitățile Adâncata, Mihoveni și Șcheia, de asistență de specialitate bucurându-se 32 de copii.
 

De asemenea, în urma derulării unui proiect cu fonduri comunitare, în Suceava s-a înființat un centru de recuperare a copiilor cu disabilități, precum și un Centru maternal pentru tinerele mame, la Gura Humorului. Pe de altă parte, 22 familii au beneficiat de alocații financiare de 15.116 euro din Fondul de urgență, adică de 70 de euro pe copil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: