Câmpulungenii stau în frig

Ministrul tace (la căldură)

Prefectul Orest Onofrei ȘCOLILE DIN CÂMPULUNG AR PUTEA FI ÎNCHISE PE MOTIV DE FRIG, LA FEL CA ÎN BISTRIȚA > Reprezentantul Guvernului în teritoriu cere ministrului Sereș să desemneze, pe motiv de forță majoră, un operator provizoriu pentru serviciul de distribuire a gazelor naturale, astfel încât câmpulungenii să aibă căldură în case > „Până la urmă, ajungem să credem că este vorba despre o iresponsabilitate crasă, nereușindu-se evitarea unor complicații legale”, a subliniat dl Onofrei, făcând referire la procesul dintre participanții suceveni la licitația de adjudecare a serviciului respectiv
La Câmpulung Moldovenesc există toate premisele pentru ca școlile să fie închise, așa cum s-a întâmplat și în Bistrița, prin ordin al Ministrului Educației și Cercetării, Mihail Hărdău. Cel puțin așa crede prefectul Orest Onofrei, care a precizat, într-o conferință de presă, că în aceeași situație s-ar putea afla spitalul municipal câmpulungean, sediul Primăriei sau alte instituții.
 

Pentru a se evita o aseme-nea perspectivă, prefectul este de părere că ministrului economiei și comerțului, Codruț Sereș, ar trebui să desemneze, prin ordin, mă-car un operator provizoriu pentru adminis-trarea serviciului de distribuire a gazelor na-turale. Municipiul de sub poalele Rarăului urmează a fi racordat la magistrala de gaze naturale după executarea lucrărilor din cadrul Programului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, însă acest lucru nu este posibil din cauză că licitația de desemnare a operatorului, câștigată de firma Consiliului Județean, Bucovina Ecotermgaz, a fost contestată de un alt competitor sucevean, respectiv Nord Gaz Ră-dăuți. Speța se află încă în instanță, până la soluționarea acesteia toate demersurile de branșare a centralei la conductele de gaz și furnizarea agentului termic pentru încălzire fiind blocate. Orest Onofrei susține că este inadmisibil ca la Câmpulung Moldovenesc să existe gaze na-turale, centrală termică, rețea de distribuire și posibilitatea de a racorda toate apartamentele la sistemul de alimentare cu energie termică, iar cetățenii să sufere de frig din simplul motiv de lipsă a operatorului. „Până la urmă, ajungem să credem că este vorba despre o iresponsa-bilitate crasă, nereușindu-se evitarea unor complicații legale. Mingea și răspunderea se află în terenul Ministerului Economiei și Comerțului, care nu ar trebui să lase, și anul acesta, câmpulungenii în frig”, a subliniat prefectul. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că, în ultimă instanță, rămâne de ales între o problemă juridică și una de forță majoră, confortul termic și sănătatea populației transcendând oricăror interese economice. Prefectul a mai precizat că, de astă dată, pri-măria câmpulungeană nu mai este vinovată de lipsa căldurii din casele localnicilor, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: