Din pricină de Secu’…

Vosganian nu mai merge la Bruxelles, premierul a ieșit cam șifonat după eșecul primei nominalizări la funcția de comisar european, iar fosta răceală dintre acesta și președintele țării capătă acum accente de criză. Acestea sunt ecourile de azi, survenite după ce Liviu Turcu a aruncat zvonu’ că Varujan Vosganian ar fi fost securist. De fapt, a corectat ulterior locatarul de la Cotroceni, nu problema cu Secu’ l-a dat jos pe Vosganian, ci faptul că nu era cunoscut politic în sferele UE, fapt care a lăsat loc suspiciunii să-și facă jocul. Cert este că suntem prinși într-un nou scandal. Nici bine nu s-a răcit presa după povestea cu Mona – nume de cod – Dana, cu aceleași conotații… securiste, că un alt scandal, cel legat de V. V., o prinde în tăvălugul speculațiilor. De data aceasta, nu este numai un conflict la nivel de partid. Din păcate, pătrunde din afara granițelor noastre, înspre zona spre care dorim să ajungem și care deja s-a inflamat cu prilejul acestei prime nominalizări. Dacă ne gândim bine, în România, de la revoluție încoace, se petrece, în văzul tuturor, cel puțin câte un scandal politic mare pe an și, culmea, mai întotdeauna chiar în niște momente-cheie.
 

Așa că nu se putea ca, acum, în preajma aderării, să nu vină unul cu putere, lovind în zona CE. Noi, românii, ne-am obișnuit cu asta, dar ce ne facem cu „stranierii”? Ei au principii clare și nu-i putem amăgi cu câteva propuneri discutabile, acolo! Un lucru bun, tot avut acest ultim scandal: premierul și cu președintele au reușit să se întâlnească și să stea de vorbă clar, chiar dacă a fost numai pentru o oră. Acuma, cu cea de-a doua nominalizare la Comisariatul european s-au mai liniștit apele. Am auzit că Leonard Orban dă bine la UE, la fel ca și fratele său. Dar ce te faci cu tatăl lor, care, cică, ar fi fost căpitan de Securitate?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI