Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică s-au întrunit la Câmpulung Moldovenesc

Luni, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică din județul nostru s-au întrunit, într-o ședință ordinară trimestrială, la Câmpulung Moldovenesc, unde au participat, ca invitați, primarii din Vatra Dornei și Broșteni, primarii și șefii posturilor de poliție din comunele situate în zonă, șefi de poliții orășenești, polițiști cu răspundere privind circulația rutieră, directori de spitale etc. Reamintim celor interesați că, din cadrul A.T.O.P. fac parte, parte, pe lângă consilierul județean Vasile Ilie, președintele autorității, Ștefan Alexandru Băișanu, subprefectul județului, Ioan Nicușor Todiruț, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Mitică Bejinaru, comisar, reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, Mihai Vranău, reprezentant al comunității, Viorel Iacob, inspector de specialitate și mai mulți consilieri județeni.
 

În cadrul întrunirii – am fost informați – au fost dezbătute aspecte legate de siguranța persoanei și de ordinea publică, de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și s-a făcut o analiză amănunțită a activității instituțiilor investite cu atribuții de sprijin a persoanelor aflate în situații de risc ori cu comportament inadecvat. Materialul prezentat de dl Vasile Ilie s-a referit la eficiența serviciului polițienesc, așa cum a reieșit în urma analizei efectuate într-o recentă ședință a Consiliului Județean. Interesante și la obiect au fost analizele făcute de dl comisar-șef Nicu-șor-Ioan Todiruț, privind e-ficiența activității de ordine publică, întărirea climatului de siguranță pe drumurile pu-blice, combaterea cu fermitate a oricăror încălcări a normelor legale în domeniul rutier. Întrunirea de la Câmpulung Moldovenesc, am aflat, a stâr-nit interesul participanților prin faptul că, aici, s-au spus lucruri interesante, s-a făcut o analiză amănunțită legată de siguranța și ordinea publică. În acest cadru s-au făcut și solicitări menite a sta în aten-ția organelor competente. Ast-fel, s-a spus că sediul poliției din Câmpulung Moldovenesc este vechi, lipsit de spații adecvate pentru desfășurarea activității (într-un birou lu-crează câte 4-5 sau chiar 7 ca-dre). Din această instituție lipsesc calculatoarele și alte materiale de strictă necesi-tate. Legat de municipiul de la poalele Rarăului, s-a mai menționat că, aici, iluminatul public pe străzile secundare nu este asigurat corespun-zător, că sistematizarea circu-lației rutiere se lasă așteptată de mulți ani etc. Doleanțe s-au înregistrat și de la Broșteni, unde se solicită înființarea unui post de jandarmi și supli-mentarea cu încă 2 agenți de siguranță la poliția din loca-litate. Polițiștii din Broșteni, solicită, în mod justificat, și suplimentarea cotei lunare de benzină, precum și dotarea cu un calculator a formațiunii de ordine publică. Ca un lucru îmbucurător, ce merită subliniat, și prezentat în ședință de dl Mihai Vranău, membru A.T.O.P., este faptul că, în județul nostru, în ul-timele 8 luni ale acestui an, marea criminalitate a înre-gistrat o scădere ușoară, s-au redus substanțial faptele co-mise în stradă și s-a introdus o stare de legalitate în piețele agroalimentare, oboare și centre comerciale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI