Succese sucevene la Gala Societății Civile

GEC Bucovina a obținut o mențiune la secțiunea „Protecția mediului” > Un proiect câștigător al Asociației „Sprijiniți Copiii” din Alba Iulia (care activează și în comuna Frumosu a județului nostru) a obținut „Oscarul” la secțiunea „Servicii sociale pentru categorii defavorizate”
Gala Societății Civile, ediția a IV-a, eveniment în cadrul căruia se acordă, în mod public, recunoaștere celor mai de seamă inițiative și activități din zona societății civile, a avut loc la București, în zilele de 18 și 19 mai. Trofeele Galei au fost acordate celor mai importante proiecte din 8 domenii de activitate a societății civile (artă și cultură; educație și cercetare; apărarea drepturilor individuale/colective; comportament civic și participare publică; sănătate; ser-vicii sociale pentru categorii defavorizate; protecția mediului; dezvoltare economică și socială).
 

La secțiunea „Protecția mediului”, Asociația “Grupul Ecologic de Colaborare” – GEC Bucovina a obținut mențiune, pentru proiectul “Modele de Producții Curate”. Proiectul a vizat – ni s-a specificat – „instruirea în domeniul legislației de mediu, al sistemului de management de mediu și noțiuni intro-ductive privind Producția Curată, a managerilor de nivel înalt, mediu și a personalului operativ din 6 întreprinderi din zona municipiului Rădăuți”. Proiectul a fost implementat în perioada decembrie 2004 – noiembrie 2005, în cadrul Programului PHARE 2002 Coeziune Economică și Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane. „Printr-un proces susținut de perfecționare, conștientizare, informare și sensibilizare asupra necesității promovării tehnologiilor curate, persoanele cursate au generat, în întreprinderile din care provin, inițiative cu efecte concrete și cuantificabile privind protejarea și conservarea mediului ambiant, ca o premisă a dezvoltării durabile. În felul acesta s-a asigurat o nouă relansare a sis-temului de organizare a producției, s-a demonstrat că prosperitatea economică și protecția mediului sunt două obiective care pot și trebuie să se susțină reciproc…”, a declarat dna Loreta Cauteș, manager proiect. Asociația „Sprijiniți Copiii”, cu sediul în Alba Iulia, a intrat în competiție cu 3 proiecte. Toate aceste proiecte au fost nominalizate la categoriile la care au participat, însă proiectul „Rețeaua Națională de Instituții de Asistență Socială”, ne-a informat Maria Savu, asistent de director, a obținut „Oscarul” la secțiunea „Servicii sociale pentru categorii defavorizate”. Proiectul a cuprins 8 instituții de asistență socială, cu 23 de servicii organizate în județele Alba, Hunedoara și Suceava, de care, anul trecut, au beneficiat 420 de familii, cu 2334 de membri, dintre care 1344 copii. În comuna Frumosu, parteneri ai asociației au fost primăria și școala generală. Dna Maria Savu ne-a mai specificat că „Sprijiniți Copiii” este singura organizație din România care a obținut 3 „Oscare” la aceeași secțiune (în 3 ani, din 4).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: