Șefii spitalelor, testați psihologic

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Alexandru Paziuc, a precizat ieri că vineri va nominaliza directorii de spitale pe care-i va numi interimar începând cu 28 mai, conform noii legi a sănătății. Dar că înainte de aceasta, adică joi, îi va supune pe toți unei evaluări pe bază de test psihologic. Printre calitățile pe care directorul DSP vrea să le testeze la acești manageri sunt răbdarea, spiritul de echipă, modul de responsabilizare, previzionarea. Dr. Paziuc a spus că acest test nu va conta în alegerea directorilor, dar va avea rolul de a le forma o imagine clară despre propria persoană. „Vor fi testați nu numai actualii directori de spitale, ci și alți candidați pentru interimat. Testul nu e eliminatoriu, ci încearcă să le creeze o imagine despre ei, să constate unde au probleme, despre ce poate să facă fiecare. Să-și facă o impresie despre propria imagine, slăbiciuni, iar în momentul în care intră în funcție să știe dacă poate să facă față sau mai au de lucrat”, a spus dr. Paziuc. El a precizat că rezultatele testului nu vor fi făcute publice, ci vor fi dis-cutate numai cu fiecare persoană în parte.
 

Directorul DSP a mai declarat ieri că este posibil ca toți directorii actuali să rămână în continuare pe posturi, ca interimari. Excepție ar face spitalul câmpulungean, unde e posibilă schimbarea direc-torului, deoarece a făcut câteva greșeli. Printre acestea, faptul că s-au semnat contracte dez-avantajoase pentru spital. Dr. Alexandru Paziuc a spus că, deocamdată, nu are încă nici o propunere din partea partidelor politice pentru aceste funcții și că singurul criteriu care va sta la baza numirilor va fi „competența”. În ce-l privește pe directorul general al Spitalului Județean, dr. Cristian Irimie, care și-a atras nemulțumiri din partea unor subordonați din cauza măsurilor de restructurare pe care este nevoit să le ia pe motiv de subfinanțare (unele plângeri ajungând chiar la DSP), directorul DSP a declarat: „Nu am în vedere altă persoană pentru Spitalul Județean. Dr. Irimie trebuie însă să fie sprijinit de colegi, ceea ce e mai dificil, dar noi îl sprijinim”. Dr. Paziuc a spus că, la nivelul conducerii muni-cipiului și județului, s-a co-mentat că directorul spitalului a fost prea critic în presă față de anumite neajunsuri din spital. „Nu toată ziua critici un sistem când faci parte din el”, a spus dr. Paziuc, pe de o parte, pe de alta fiind de acord că reforma are și părțile ei dureroase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: