Fără noaptea nunții…

Nu demult, s-a aflat, la Rădăuți, ministrul Gheorghe Flutur, sosit pentru a discuta cu agricultorii cum stă treaba cu Programul Fermierul. La acea dată, ministrul le-a repetat reprezentanților presei o convingere a domniei sale, și anume că Agricultura va deveni un argument pentru Integrarea europeană. Iată că, în urma evaluării recente făcute de Comisia Europeană, am aflat că România și Bulgaria, deși au primit de la evaluatori un mesaj de încredere și încurajare, trebuie să mai facă progrese. Ni s-a mai precizat că România are de eliminat încă patru stegulețe roșii, iar agricultura și problemele veterinare sunt în vizorul evaluatorilor. Chestiunea, odată făcută publică, l-a dat oarecum peste cap pe ministrul Flutur, care va trebui, probabil, să găsească vreo câțiva vinovați pentru nemernica asta de gripă aviară, care face ravagii printre bietele păsări.
 

Mălina Anițoaie

În altă ordine de idei, comisarii europeni sunt de părere că, în câteva luni, se pot întâmpla multe, așa stând lucrurile e cazul să apară din neant vreo câțiva „acari păuni”, ca să zicem așa, destinați să salveze situația. E greu de crezut că ministrul Flutur se va lua de piept cu însuși Dumnezeu, și mai greu să vezi jumătatea plină a paharului, când mii de oameni au rămas fără adăposturi și fără hrana pentru care au trudit din greu. Trebuie să fie foarte romantic, dacă nu chiar rămas cu capul în stele, ca să crezi în minuni și șanse ce-ți pot fi date după eforturi de… câteva luni, perioadă în care are loc și… incriminata vacanță parlamentară. Comisarul Jonathan Scheele ne-a avertizat că „nu există lună de miere după noaptea nunții dintre România și Uniunea Europeană”. Căsătoria asta se anunță din start cu năbădăi… Bine că la Rădăuți n-a ajuns nici un vânt de gripă aviară. Poate că i-ar fi venit cuiva ideea să împăieze vreun ziarist. La urma urmei, presa e de vină pentru toate, nu?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: