Alertă de grad I

Apele Sucevei au dat peste orașul Milișăuți

Simularea situației a pus la treabă autoritățile locale din localitate
Autoritățile locale și populația din Milișăuți au fost ieri în alertă de gradul I. Un fax trimis de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava anunța creșterea cotelor de atenție la stațiile hidrometrice Brodina și Ițcani și atingerea acestei cote la stația Țibeni. Din fericire, alerta de inundație a fost doar un exercițiu de simulare la care Comitetul orășenesc pentru situații de urgență Milișăuți și Poliția din localitate au trebuit să răspundă în consecință.
 

Astfel, conform procedurilor, după anunțarea populație despre prezumtivul pericol și despre faptul că alerta este doar un exercițiu, un echipaj de poliție a verificat dacă apele râului Suceava au afectat structura de rezistență a podului de pe drumul național 2H. Exercițiul a urmat apoi toate etapele standard în cazul unei împrejurări reale și se pare că, dacă autoritățile locale s-au descur-cat bine pe uscat, o vor face și în cazul unei – absolut nedorite – situații reale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: