Fălticeni

A crescut numărul amenzilor date de polițiștii comunitari

Propunere: Poliția Comunitară să fie dotată cu un… cal
În perioada primului trimestru al acestui an, activitatea principală a agenților comunitari din cadrul Poliției Comunitare Fălticeni a constat în asigurarea pazei obiectivelor și bunurilor de interes public, stabilite prin HCL în 4 posturi fixe: sediul Primăriei, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Bazarul și Administrația Finanțelor/Trezoreria Fălticeni. Prin suplimentarea numărului de agenți la 18 polițiști comunitari, începând cu luna martie, s-au executat activități pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor fapte, în limita competențelor, iar numărul celor amendați de polițiștii comunitari a crescut.
 

Deși pentru patrulare pe străzile orașului sunt puțini agenți comunitari, la Legea 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, au fost întocmite 11 procese-verbale, valoarea totală a amenzilor depășind 1600 lei. În primul trimestru al acestui an, la HCL 66/2002, modificată prin HCL 122/2003, privind stabilirea și sancționarea unor fapte care constituie contravenție în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Fălticeni, au fost întocmite 8 procese-verbale de contravenție, valoarea amenzilor fiind de 550 lei. Din luna martie 2006, agenții comunitari au în vedere punerea în aplicare a Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității admi-nistrativ-teritoriale. Până în prezent, pe raza municipiului Făl-ticeni, au fost identificate 35 de astfel de autovehicule. Cu ocazia informării publice privind activitatea desfășurată de agenții comunitari din cadrul Poliției Comunitare Fălticeni, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2006, s-a adus în discuție lipsa unui autovehicul la acest serviciu pentru deplasarea rapidă în misiuni. În acest sens, consilierul local Dan Dascălu a precizat că „de 12 ani fac această observație. Pentru a crește prestigiul Poliției Comunitare ar trebui să cumpărăm măcar un cal pentru deplasarea domnului comandant”. Primarul Vasile Tofan a luat în calcul propunerea consilierului Dan Dascălu, având și o explicație pentru lipsa din dotare cu un mijloc auto la Poliția Comunitară, pe care l-a primit de la fostul Corp al Gardienilor publici. „Cu calul este mai plauzibil. Cu mașina… la rangul pe care îl are Primăria, nu putem înmatricula mai mult de 3 mașini”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: