Pe noi cine ne operează?

De ce s-a operat președintele la Viena și nu în țara sa, s-a întrebat mai toată lumea săptămâna trecută. Fiindcă în România nu există încă reglementări privitoare la tratamentul înalților demnitari, ne-a informat Marius Tucă duminică, la Observator. De fapt există un astfel de proiect, realizat de dr. Sorin Oprescu, dar zace prin sertarele ministerului sănătății de vreo 5 ani. Dacă n-a avut proiectul șanse în guvernarea PSD, partid din care face parte inițiatorul său, cum să le aibă în aceasta? La prima întrebare de mai sus tot Tucă a dat și un alt răspuns: ministrul sănătății nu și-a putut călca pe inimă să-l lase pe președinte pe mâna medicilor de la Spitalul Universitar București, condus de PSD-istul Oprescu… A preferat să ia decizia cu Viena, care a determinat ziarele străine să comenteze că nu știm să gestionăm criza de… hernie de disc prezidențială! Să ne mai mirăm de veșnicul război dintre PSD și Alianța DA, când un altul, chiar în interiorul acesteia, este la ordinea zilei acum? “Toată lumea vorbește de războiul din Alianța DA și nimeni nu se ocupă de România reală”, a spus Tucă.
 

Păi cine să o facă, dacă nici atunci când președintele e cu cuțitul la os nu sunt uitate resentimentele dintre partide, chiar între cele aflate la guvernare? Cum să credem că va găsi cineva vreodată leacul pentru starea deplorabilă în care ne aflăm? Pe noi cine ne “operează” de angoasă, sărăcie, gripă aviară, neputință, hoție, corupție? Păi, mai întâi, ar trebui să se trateze de “bilă” conducătorii noștri care au adunat “nerv de nerv” în Guvern, în Parlament și așa mai departe, și acum ne îneacă în fiere! Uitând că acum doi ani ne-au promis miere! Medicul-șef Nicolăescu nu cunoaște “procedurile” cu bisturiul și nici n-are timp, preocupat fiind să nu scape reforma din mână!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: