Zăbăucu lu’ MamboSiria…

Absolvent cu brio al Fabricii de Politruci intitulată Fănică Gheorghiu, ș-apoi musai că înțepat de vreo muscă celestă, zelos procesator la cei 12 kilometri de arhivă Secu, de bună bucată de vreme, și meșter ca nime altul în arta de a confecționa cârlionți superbi de palavre, Mambo Siria – Dinescu și-a cam ieșit din fire. Și din lesă. Iar dacă e… ape (cum, vaai, au fostără, de i-au răvășit serios conacele-oltencele, lele-lele…), atuncilea musai că și-a ieșit și din matcă. Și din pepeni. Iou n-am nimic cu Băsescu, om cu fumeie din Burdujeni, și rămân la cele pe care, la instalarea barosanului căpitan, le-am scris tot aci, pe prima pagină. Băsescu egal cu: Mmmeșter cârmaciu – din topor pentru popor! Da’ azi vreau – dați-mi voie – să-i spun ceva de la obraz, de la oichi și dă la urechi Dinescului Mircea, băiatul de lăcătuș din Slobozia… Țândăreilor. Nu, nu mă leg (deși mă leg…) de pamfletul cu bucluc – treaba lui, treaba șturlubatecului.
 

Dumitru Brădățan

Doar c-atât: că mai sus de poezie & pamfletărie, Mirciulikă, s-a aciuat în comisia aia de deconspirare (ce să cate acolo un poet – uite la Pleșu, amicul, cum a luat-o la goană(?!), a lăsat la vatră poezia, pentru care avea vădită abilitare, și, mai peste toate canalele media principale, se ițește for-țos, de unde, sigur, se scot droaie de parale, apoi nu glumă. Dă din lăbutze (opulent, când vorbește), gesticulează pitoresc, abundent. Prin ’90, a parcat lângă Liceul Petru Rareș din Suceava cu-n Mercedes negru, de barosan… ghiolban. Asta să fi însemnat rivulutzia pentru el!? Ce voi a spune?! Că slobozeanul ăsta, vaai, atât de talentat, nevoie-mare – nevoie mică… cântă cam falș, cum spunea bunica Daria. Mirciulikă, las’o mai moale! Și să nu-ți mai faci niciodată… Jeep cioplit!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: