PPCD + UCS = PPCD

Sâmbătă, a avut loc ședința comună de comasare a PPCD (PNȚCD) cu Uniunea Creștin Socială Suceava. Întrunirea a fost prezidată de vicepreședinții naționali ai formațiunii, Cornel Simion și Olguța Cocrea, de secretarul general adjunct Radu Munteanu și Cornel Furtună, membru supleant al Biroului Național de Conducere și reprezentant pentru zona Moldova al PPCD (PNȚCD). Prezența la Suceava a mai marilor partidului s-a datorat tocmai mandatului primit din partea BNC, de a aplica protocolul de comasare prin absorbție a Uniunii Creștin Sociale cu PPCD (PNȚCD). Demersul este urmare a protocolului semnat pe 18 martie la nivel național, ca vicepreședinți, fiind cooptați patru membri ai UCS Suceava. Rezultatul este un birou județean de conducere format din 15 membri, față de 11 cât avea structura până acum.
 

Noii membri ai BJC sunt inginerii Ioan Zegrean (fost lider al UCS Suceava), Daniel Dănilă și Constantin Cioarbă, și economista Laura Serediuc. Doi dintre proaspeții vicepreședinți lucrează la Electrica Suceava, iar ceilalți doi – la Direcția Județeană de Poștă. Potrivit vicepreședintelui Ion Zegrean, UCS a venit în PPCD cu o zestre de 7630 de membri cotizanți și peste 2000 de sim-patizanți. Cele mai puternice sunt organizațiile din Suceava, Rădăuți și Fălticeni, iar cele mai slabe cele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. Președintele județean al PPCD (PNȚCD), Cristinel Macovei, a declarat că, în perioada imediat următoare, fuziunea va fi concretizată și la nivelul structurilor locale în care UCS avut reprezentare. Cristinel Macovei spune că ținta pe termen scurt este atingerea a 8 procente în preferințele elec-toratului, însă tot domnia sa precizează că formațiunea contează, mai mult, pe cali-tatea membrilor. „Noi avem, deja, nuclee importante în aproape toate localitățile jude-țului. Consider că, împreună cu reprezentanții UCS, oameni de foarte bună calitate, vom face o echipă bună și puter-nică. Intenționăm să atingem cel puțin target-ul de 7-8 pro-cente, pe care ni l-am propus, iar cu aportul fostului UCS, chiar să-l depășim”, a menționat liderul PPCD (PNȚCD) Suceava. Formațiunea își va stabili, de asemenea, candidații la consiliile locale, Con-siliul Județean și primării, îi va face publici și le va cere implicarea în monitorizarea vieții publice a comunităților din care fac parte.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: