În anul școlar viitor

Peste 60% din elevii de-a VIII-a vor la liceu

Astfel rezultă din sondajul efectuat de CJAPP Suceava pe 8177 elevi suceveni
Peste 5000 dintre cei peste 8000 de elevi de clasa a VIII-a și-au exprimat opțiunea de a urma liceul începând cu anul școlar 2006-2007, arată un sondaj efectuat în luna decembrie anul trecut de Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Suceava. Dintre aceștia, 1539 doresc să studieze la real, 1315 – uman, 916 la profilul servicii, 526 la profilul tehnic. Față de anul trecut, se observă o creștere cu circa 500 a numărului de elevi care preferă disci-plinele umane, în continuare menținându-se pe linie ascendentă opțiunile pentru servicii, elevii fiind conștienți că acestea sunt mai căutate pe piața muncii.
 

Potrivit sondajului, 1512 elevi vor să urmeze Școala de Arte și de Meserii din cadrul grupurilor școlare, iar 665, la SAM din mediul rural. Comparativ cu sondajul efectuat anul trecut, a mai scăzut nu-mărul elevilor care vor să urmeze Liceul cu Program Sportiv, de la 271 la 243, crescând opțiunile pentru liceul militar la 108 față de 93 elevi. Sondajul relevă că, în municipiul re-ședință de județ, liceul preferat este cel Economic, cu 425 opțiuni, din care jumătate la profilul servicii, urmând CN „Petru Rareș”, cu 365 opțiuni, din care cele mai multe la matema-tică-informatică, Pedagogic, cu 302 opțiuni. În județ, conform sondajului, ar putea fi „asalta-te” Colegiul Tehnic Rădăuți – 257 opțiunui, Grup școlar „Mihai Băcescu” din Fălticeni – cu 246 opțiuni, „Nicu Gane” – 200 opțiuni. Din cei 8177 elevi suceveni care și-au exprimat opțiunile, 276 au spus că nu vor continua studiile, iar 499 s-au declarat indeciși. Înainte de a-și exprima intențiile cu privire la școlile pe care vor să le urmeze din anul șco-lar următor, în timpul acestui an școlar, în aproape toate unitățile județului au avut loc întâlniri săptămânale pe tema orientării profesionale, la care au participat elevi, părinți și cadre didactice.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: