Continuă ofensiva împotriva mafiei lemnului

lDe mai multe zile, dar mai ales după ce un mare… întreprinzător humorean a plătit oameni ca să-i doboare o întreagă pădure, poliția suceveană a declanșat război mafiei lemnului. Acțiuni, controale inopinate se organizează în mai toate zonele forestiere și pe drumurile ce duc spre codru. Rezultatele sunt cele scontate. Dar, iată și câteva dintre constatările de ultimă oră, respectiv din zilele de marți și miercuri. Lucrători ai Poliției municipiului Rădăuți și ai posturilor de poliție din localitățile din zonă au depistat, în două zile, mai mulți infractori și o sumedenie de contravenții la regimul silvic. Pentru toate acestea au fost întocmite 6 dosare penale, s-au aplicat 64 de amenzi contravenționale și s-a ridicat în vederea confiscării cantitatea de 30 metri cubi de material lemnos.
 

Printre cei ce vor ajunge pe mâna justiției se numără H. Ioan, de 49 de ani, din comuna Ulma, care a tăiat ilegal de pe terenul proprietate personală 11 arbori (28 mc) fără ca aceștia să fie marcați, așa cum cere legea. Consăteanul său, I. Nicolae, de 52 de ani, a culcat la pământ 6 arbori de esență rășinoasă. Mai… hoț decât mulți alții, F. Trandafir, de 32 de ani, din satul Voivodeasa, comuna Sucevița, tăia în mod reperat copaci, dar de pe terenul aparținând primăriei din localitate. El se profilase pe foiase, așa că a doborât 6 fagi falnici. Acțiuni asemănătoare au fost organizate și de lucrătorii Poliției municipiului Vatra Dornei, în colaborare cu colegii lor din comunele din jur, Poliția orașului Gura Humorului, a orașului Dolhasca și a comunei Vama. Cazuri de tăieri ilegale de arbori, de furturi din pădure au fost numeroase. În zona Gura Humorului au fost constate, de pildă, într-o zi, 3 infracțiuni. La Șaru Dornei, T. Dumitru, de 43 de ani, a furat de pe un teren aparținând lui B. Alexandru, 28 mc de lemn. Un alt „lotru”, C. Dumitru, de 41 de ani, din Iacobeni, s-a înfruptat și el cu doi arbori din pădurea statului. Tot într-o pădure a statului a dat iama și S. Gheorghe, de 32 de ani, din Vama, care a furat 3,5 mc de lemn. Exemple ar mai fi, probabil, iar în zilele următoare se vor mai aduna. Asta pentru că Poliția a pus gând rău mafiei lemnului. Acțiuni de genul celor menționate mai sus se vor repeta, iar noi vă vom informa de fiecare dată despre cei ce au pus gând rău codrului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: