7 la sută din populația județului

Circa 50.000 de mii de suceveni lucrează la această dată peste graniță. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei, care a precizat că este vorba despre un nivel de peste 40% din numărul total al salariaților din sectorul privat și de mai mult de 7% din populația județului Suceava. Potrivit dlui Airinei, în scriptele instituției figurează 120.539 de lucrători cu contracte de muncă, acesta fiind cel mai mare număr de angajați înregistrat în ultimii 16 ani.
 

Doar în 2005, în evidențele ITM au intrat 11.000 de salariați, adică o medie de circa 1000 de persoane pe lună. Tendința se păstrează, luna trecută perfectându-se 1380 de noi contracte individuale de muncă. Aproape jumătate, respectiv 45%, dintre angajări s-au făcut în domeniul construcțiilor, urmând silvicultura și prelucrarea lemnului, comerțul și agricultura.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: