La Școala Generală Nr. 3 Suceava

Interdicție a DSP la bazinul de înot

Director adjunct la DSP Suceava, dr. Odette Nicolae, a informat ieri că Școala Generală Nr. 3 riscă o amendă de câteva zeci de milioane dacă nu se închide bazinul de înot. Acesta funcționează în continuare, deși DSP a ridicat autorizația sanitară după un control efectuat în noiembrie trecut, când s-a constatat că apa nu este corespunzătoare calitativ. Atunci, DSP a dispus măsuri de remediere a deficiențelor, dar conducerea școlii nu a ținut cont de ele și a redeschis bazinul. Zilele trecute, DSP a fost sesizată de către părinți ai unor copii că aceștia s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie în bazin. Ei au fost diagnosticați cu boli de piele și la ochi, pe fond chimic. Ancheta DSP a relevat că apa din bazinul școlii este hiperclorinată, acesta fiind și motivul declanșării iritațiilor la copiii respectivi.
 

Dr. Nicolae a precizat că, nefiind bani pentru schimbarea apei din bazin, fiind și un volum mare, de 450 mc, s-au folosit în exces substanțe clorigene. Dr. Odette Nicolae mai spune că a solicitat autorităților locale să aloce bani pentru ca bazinul să poată funcționa în condițiile impuse de normele igienico-sanitare. După ce a primit reclamațiile, DSP a recoltat probe de apă din bazin, analizele fiind necorespunzătoare. Ca atare, conducerea DSP menține interdicția de funcționare a bazinului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: