Doisprezece muncitori la negru la cărămidăria fostului deputat PD Sandu Alecu

Societatea „Steaua Albastră” a fost amendată cu 180 milioane de lei vechi, una dintre cele mai mari sancțiuni date pentru muncă fără forme legale Inspectorii de muncă suceveni au aplicat cea mai mare amendă pentru munca la negru din ultima perioadă. Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au descins pe neașteptate la o cărămidărie de la Fălticeni, la care trudeau 12 persoane. Cei surprinși la locul faptei – am aflat – au spus că „lucrau la patron”, în urma investigațiilor constatându-se că acesta este Sandu Alecu, fost deputat PD, administrator al firmei „Steaua Albastră” Fălticeni.
 

Interogați, responsabilii din cadru unității au declarat că respectivii muncitori activau în slujba firmei doar de la începutul lunii martie și că, tocmai în acea perioadă, urma să li se încheie contracte de muncă în formă scrisă. Inspectorii de muncă nu s-au arătat impre-sionați de motivele invocate, aplicând o sancțiune contravențională în sumă totală de 180 milioane lei vechi. Potrivit inspectorului-șef al ITM, liberalul Mihai Airinei, aceasta este una dintre cele mai mari din ultima perioadă, noile reglementări, prevăzând, spre deosebire de cele anterioare, amenzi mai drastice, res-pectiv de câte 15 milioane lei vechi pentru fiecare prestator fără forme legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: