A fentat statul cu un aproape un miliard, apoi a dispărut

Patronul unei societăți comerciale din Oradea s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală după ce a omis să înregistreze în contabilitate 7 facturi, aducând astfel un prejudiciu statului de aproape un miliard de lei. Comisarii Gărzii Financiare Suceava au efectuat în urmă cu câteva luni verificări la firma S.C. Tericom SRL, care are sediul într-un garaj de pe strada Ștefan Tomșa din Suceava. Deși sediul fiscal este la Suceava, patronul firmei avea punctul de lucru la Constanța, unde, de altfel, a făcut fel de fel de tranzacții bănoase.
 

În urma cercetărilor efectuate, inspectorii au descoperit că orădeanul a livrat circa 110 tone de orz, însumând peste 300 de milioane de lei vechi, 237 tone de semințe de floarea soarelui, în valoare de 2 miliarde de lei vechi, către firme din Constanța, precum și 110 tone produs rezidual petrolier, în valoare de 350 milioane de lei vechi, către o firmă din Bacău, fără a înregistra în contabilitate facturile. Potrivit declarațiilor șefului Gărzii Financiare Suceava, Ionuț Vartic, administratorul firmei în cauză nu este de găsit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: