Președintele meu

Președintele mi s-a instalat parcă definitiv în inimă după ce l-am văzut, nu demult, la Cernăuți. Până atunci mai credeam uneori că nu este prea „charismatic” și că fața nu îi este potrivită pentru a ne reprezenta în lumea largă, că are privirea nu știu cum și oricum nu dă bine printre atâția președinți europeni și stilați. La Cernăuți, l-am putut privi de aproape pentru a doua oară în viața mea și am descoperit un bărbat suplu, rafinat, cu un zâmbet cald, cu gesturi fine. Am descoperit apoi un om care știe să asculte și care vrea să înțeleagă, dând semne reale că interlocutorii nu îi pot fi indiferenți.
 

Mălina Anițoaie

Zilele trecute, președintele meu a băut un pahar de șampanie împreună cu Gigi Becali. Ziariștii s-au supărat și i-au făcut un „proces” de toată frumusețea, motiv pentru care cred că de azi înainte va sta într-un turn de fildeș, de unde va trimite răvașe aristocraților din presă, care sunt sfinți căzuți din cer pe pământ anume pentru a salva România. Nu-l pot condamna pe Traian Băsescu pentru că s-a bucurat de o victorie sportivă, îl pot învinui însă că nu suferă alături de pensionari, care își duc traiul de pe o zi pe alta, că nu se înfioară alături de bolnavii privați de medicamente și spitalizare normală. Dacă se bucură zgomotos, aș vrea ca și tristețea să-i fie pe măsură. Aș vrea ca președintele meu să fie uman în toate sensurile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: