Semne de mirare

A “dat jos” peste 300 de kile! Americanul Patrick Deuel, de 43 de ani, a tot încercat, în ultimii ani, să slăbească. În cele din urmă a reușit – și cu ajutorul unor intervenții chirurgicale majore – să scape de 307 kg. Ultima operație s-a desfășurat recent, la un spital din Sioux Falls, Dakota de Sud, după cum informează CBC News. Cu această ocazie, Patrick a mai dat jos 36 kg, iar acum cântărește – după ce în urmă cu doi ani avea 490 – “numai” 180 kg. În urmă cu aproape doi ani, el a ajuns pe mâinile medicilor în urma unor serioase probleme cardiace. Și medicii i-au spus: ori slăbește, ori moare! Așa că a ținut oarece diete (fără prea mare folos), iar primele rezultate notabile le-a obținut după ce, prin operație, și-a redus stomacul – după 7 luni, cu diete și exerciții fizice, a scăpat de 210 kg.
 

> Un vis (?) – Bere la robinetul din bucătărie! O norvegiancă din Kristiansund a avut surpriza de a constata că la robinetul din bucătăria sa curge bere în loc de apă. “Am dat drumul la apă, pentru a spăla vasele. Și a început să curgă bere… Am crezut că sunt în paradis!”, a declarat Haldis Gundersen. Această știre, apărută de curând într-un ziar de București care are o predilecție pentru știri ca cele din această rubrică, nu precizează și cum de s-a făcut ca berea să ajungă în respectiva bucătărie. O verificare (sumară) a știrilor din ultima vreme emise de agențiile de presă străine, dar și a celor din ziarele norvegiene, ne-a demonstrat, credem, că această știre n-a circulat decât în București. Va fi fost (și e de mirare?), de fapt, visul unui jurnalist în criză de subiecte… > Planta care “cere” apă! O plantă care “cere” apă a fost creată de studenți de la Școala Politehnică din Singapore. Planta emite lumină când are nevoie să fie udată, transmite Reuters, fiindcă i-a fost introdusă o genă specifică unei specii de meduză, care devine fluorescentă când este deshidratată. Fiindcă “lumina” respectivă nu e percepută de ochiul omenesc, studenții au pus la punct și un dispozitiv optic special de observare a acesteia. > Concurs de alergat pe tocuri! 150 de femei și un bărbat s-au întrecut, în fugă, pe o stradă pietruită, purtând pantofi cu toc. Întrecerea a avut loc la Amsterdam și a fost câștigată de Nancy Karels, de 20 de ani, premiată cu articole vestimentare de aproape 9000 euro. Proba a constat în parcurgerea a 75 de metri pe tocuri de cel puțin 9 cm. > Omul cu 1025 inele! De curând, Kam Ma, de 32 de ani, din Sunderland (Anglia), și-a do-borât prpriul re-cord. După o ultimă ședință de inserție (fără anestezic, care s-a între-rupt după ce englezul a intrat în șoc), numărul inelelor ce-i găuresc trupul a ajuns la 1015. Kam Ma crede că sunt prea puține și deja se gândește la ziua când va avea 3000… > Cărți cât unghia! La Londra, casa de licitații Christie Auction a deschis o expoziție cuprinzând cărți, majoritatea din sec. XVII, de dimensiuni minuscule. Ele vor fi scoase în curând la licitație, prețul de pornire al întregii colecții fiind de aproape 90000 euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI