Scandalul titularizărilor false din învățământ continuă

Acuzat de ilegalități, chiar un membru din comisia care cercetează cazurile
Dosarul referitor la titularizările ilegale în învățământul sucevean, cercetate în prezent de IȘJ, Poliție și Procuratură, s-a mai îmbogățit cu o filă: a fost reclamată la IȘJ că ar fi implicată în acestea chiar o inspectoare membră în comisia numită pentru a cerceta deciziile privind mobilitatea de personal, a informat inspector general adjunct Niculai Barbă. „În acest moment constat că am pus lupul paznic la oi”, a remarcat, ieri, dl Barbă. Recla-mația este, de fapt, un autodenunț, făcut de o profesoară care a beneficiat de titularizare prin uz de fals, în 2004, deși nu promovase exa-menul de titularizare, dând bani inspectoarei respective pentru a ocupa postul. Decizia falsă fusese deja depistată ca ilegală de inspectorat și se afla în cercetare împreună cu altele care nu fuseseră făcute publice încă, întrucât ancheta nu era definitivată.
 

Dl Niculai Barbă spune că profesoara intenționa să-și pregă-tească dosarul pentru pretransfer, în perioada următoare, dar a fost anunțată de inspectoare să renunțe, pentru că ar putea fi demascată că este titularizată cu decizie falsă. Dându-și seama că va rămâne fără post, mai ales după ce IȘJ anunțase că toate deciziile false vor fi anulate, profesoara a cerut banii înapoi. Fiind refuzată, a făcut denunțul. „Persoana din inspectorat și-a dat seama că am depistat falsul. Ea face parte din comisia pe care am numit-o să verifice deciziile privind mobilitatea de personal, și chiar în perioada asta verifica pretransferurile. Reclamanta a solicitat inspectoarei să-i restituie suma de bani respectivă, dar aceasta a spus că nu poate s-o facă, întrucât a împărțit banii cu alte 3 per-soane din inspectorat”, a declarat ieri Niculai Barbă. El a mai spus că profesoara a făcut denunțul verbal, sub jurământ, promițând că o va face și în scris, și că va aduce toate actele doveditoare, iar după aceea va interveni Consiliul de Administrației al IȘJ. „CA va numi comisia care va cerceta inspectorul respectiv, iar dacă probele vor conduce la ideea că există și aspecte de natură penală, vom informa organele competente de anchetă”, a conchis adjunctul Barbă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: