Istoricii, în sesiune științifică la Universitate

O sesiune științifică a Catedrei de istorie din cadrul Facultății de Istorie și Geografie a Uni-versității “Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc în data de 10 martie, cuprinsă fiind în “Zilele Universității”. Dl conf. univ. dr. Mihai Lazăr, decanul facultății, ne-a specificat că, în afară de cadre ale catedrei, s-au înscris cu lucrări în cadrul acestei reuniuni științifice cercetători de la Complexul Muzeal Bucovina, Centrul de Studii „Bucovina” Rădăuți, Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, Casa Memorială “S. Fl. Marian” (din cadrul CMB), Academia Teologică Cernăuți. La sesiune au participat studenți, cadre didactice (inclusiv de la alte specializări). În cadrul evenimentului științific s-au prezentat și numere noi din două publicații: “Codrul Cosminului” (Analele Științifice ale Universității, Secția Istorie, nr. 11, 2005) și “Lumea Carpatică” (nr. 2, 2005), specificându-se “locul și rolul acestor publicații în peisajul științific bucovinean”.
 

Sesiunea științifică a fost organizată pe două secțiuni: Arheologie, istorie veche și istorie medie (16 comunicări), respectiv Istorie mo-dernă și contemporană (21 comunicări). Conform precizărilor dlui decan Lazăr, participanții au abordat o tematică diversă, privind trecutul istoric al românilor, conservarea și restaurarea patrimoniului, direcții rezultate din preocu-pările științifice majore ale instituțiilor de profil participante. “Diversitatea tematică și cea metodologică a abordărilor au creat un climat propice transmiterii unor noutăți ce vor fi integrate în vol. 12 al revistei Codrul Cos-minului, a Catedrei de Istorie din cadrul F.I.G.”. Dl decan Mihai Lazăr ne-a declarat că “ase-menea manifestări ilustrează preocupările diverse și bogate ale colectivului de cercetători din mediul universitar, dar și din instituțiile integrate cunoașterii trecutului istoric și cultural al Bucovinei. Manifestarea Catedrei de istorie este una tradițională și se organizează în fiecare an, cu participare zonală, națională și internațională”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: